Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


        Jóléti Áruforgalmi Rendszer (JÁR)

 A JÁR csoport célja, hogy a hozzátartozó tagok a hivatalos fizetőeszköz megkerülésével, könyvelési és adózási problémák, és tortúrák nélkül, a globális rendszerből kicsatlakozva, belső gazdasági rendszert hozzanak létre, amelyben maguk értékelik a termékeiket, szolgáltatásaikat, és így biztosítsák színvonalas létfenntartásukat.

 Kik lehetnek tagok a csoportban?

 Minden nagykorú személy, aki bármilyen munkára, szolgáltatásra, termék előállításra képes. Sem hivatalosan vállalkozónak, sem cégnek nem kell lennie. Nincs könyvelés, nincs adóbevallás, nincs adózás, a rendszer mégis legális, mivel nincs pénzforgalom.

 Pénz nélkül hogyan működik?

 Kötelezvény, pont, és árucsere rendszerként működik, ahol az érték megállapítása a csoportba tartozó tagokon, az áru, vagy a szolgáltatást nyújtó ármeghatározásán múlik. A bizalom, a megbízhatóság alapvető tényezője a rendszernek, de aki tagként szerepel a csoportban, azonnal megérti, hogy saját érdeke a szabályokat betartani.

 Hogyan szervezzük meg JÁR csoportunkat?

 Először tisztáznunk kell, hogy milyen szükségletekre alapítjuk a csoportot. Ezt követően a szükségletekhez rendeljük hozzá az elérhető közelségben található vállalkozó által üzemeltetett üzleteket, üzemeket, gazdaságokat, szolgáltatókat. Nyomtassuk ki az ezen az oldalon található tájékoztatót, és juttassuk el a cégtulajdonosokhoz - érdemes először a rokoni, baráti, közeli ismerősi körben elindulni. Miután többen kifejezték érdeklődésüket, hívjuk össze a jelentkezőket, és beszéljük meg velük a működést, a termékek, szolgáltatások árait, és kérjük meg őket, hogy üzleteikben tüntessék fel, hogy az XY nevű JÁR csoporthoz tartoznak. Mutassuk be nekik a szintén az ezen az oldalon található kötelezvényt, és hozzunk létre egy informális honlapot, amelyen a megválasztott titkár mindig közli a tagok számára a legfontosabb információkat, és a tagok is közzé tehetik hirdetésüket. A kommunikáció olcsóbbá tétele miatt érdemes az E-mailes, vagy a flottás rendszer alkalmazása.

 Hogyan működik?

 A működés három alappillére a megállapodás, a bizalom, és a minőség, eszköze a pontrendszer, és képen látható kötelezvény. Kép Az árucsere során nincs szükség kötelezvény kitöltésére, ha a csere értékben egyezően történik. A kötelezvény kitöltésére akkor van szükség, ha a vásárló, igénylő nem tud azonnal áruval, illetve szolgáltatással fizetni. A kitöltött kötelezvény fizetőeszközként a JÁR csoport bármely tagjánál felhasználható, és bármely tag igénybe veheti -levásárolhatja- a kötelezvény értékét, illetve a fölötti érték esetén maga is kibocsájt kötelezvényt. A kötelezvény tehát egyfajta fizetőeszköz, amely mögött munkánk a fedezet.

 A JÁR rendszer működésének egy példája

 Segéd munkát vállaló JÁR tag (SM) az élelmiszer üzletben vásárol napi szükségletű élelmiszereket. A pénztárnál pontértékben összesítik a vásárlás értékét, (SM) az élelmiszer üzlet tulajdonosa (ÉT) számára átad egy általa a megállapított árnak megfelelő pontértékkel kitöltött kötelezvényt.

 (ÉT) nyaralni megy családjával az apartmanokat üzemeltető vendéglátó tulajdonoshoz (VL). A nyaralás végén a megállapított árnak megfelelően fizet (SM) kártyájával, és a többi árkülönbözetet kifizeti egy általa adott kötelezvénnyel.

 (VL) apartman házának teteje beázik, ezért tetőfedést rendel meg, a tetőfedő vállalkozótól (TF). akinek a munkája végeztével fizet (SM) (ÉT), és a fennmaradó többlet árat a saját kötelezvényével.

 (TF) -nek egy nagy munkához szüksége van segítségre, felhívja hát (SM)-t, hogy jöjjön dolgozni. (SM) dolgozik (TF)-nek, ezért közösen megsemmisítik (SM) kötelezvényét, és ha többet dolgozott, mint amekkora összeget a kötelezvénye pontértéke mutatott, kap egy kötelezvényt (TF)-től.

 (TF) élelmiszert vásárol (ÉT) üzletében. Az árat (ÉT) kötelezvényével letudják, és (ÉT) kötelezvényét közösen megsemmisítik.

 A rendszerben a kötelezvények tehát így forognak, és biztosítják az értékáramlást.

 FONTOS!

 Minden JÁR csoportnak legyen egy titkára, szervezője, aki az informálást, a honlapszerkesztést, és a kötelezvény lapok után nyomtatását, lepecsételését végzi. A csoport állapítson meg ezért a tevékenységért némi pontszámmal mért honoráriumot!

 A honlapon, a kör E-mailben tüntessék fel, ha valamely tag megbízhatatlanná vált, és ezért kizárták a csoportból!

 A JÁR csoport pecsétje mindenképpen tartalmazza a csoport nevét, honlap címét, E-mail címét, kontakt telefonszámát! A pecsétre javasolt a titkár, vagy szervező aláírása is!

 Mik a JÁR csoportok előnyei?

 A pénzforgalom kizárása miatt nem vonatkoznak rá adószabályok, nincs TB kötelezettsége, nincs könyvelési kötelezettség, biztos és állandó létfeltételeket biztosít, mindenki hasznosan megtalálja benne a helyét, serkenti a kistermelők, kereskedők, iparosok, szakemberek tevékenységét, ezért gazdaság fejlesztő hatása van.

 Van-e, működött-e ilyen már valaha?

 Természetesen, több országban működött, és működik. Helyi pénzrendszernek nevezik, és az adott területek virágzását érik el vele.

 Kapcsolódó témák:

 ESZMÉLET

KÖRFESZT

DR.DRÁBIK JÁNOS

KÉK FRANK

 

 Még több segítségre van szüksége? Az Impresszumban megtalálja elérhetőségeimet! Keressen bizalommal!


Nyomtatható, terjeszthető anyag a JÁR csoport építéshez:

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.